Cinefilul de Serviciu

Acasă » Alice Englert » In Fear (2013)

In Fear (2013)

ONLINE

Alătură-te celorlalți 50 de abonați.

Follow me on Twitter

in-fear-374938lHormonii, bată-i vina, 🙂 … Un tip și o tipessă traversează Irlanda rurală cu mașina (lui), având drept țintă finală nush’ ce festival de muzică. Oficial, nu formează un cuplu, dar sunt în vorbe deja de două săptămâni, așa că el, ca un adevărat bărbat ce e, îi propune să poposească peste noapte la un hotel, un pic mai retras, chiar foarte retras, vom vedea,  dar numa’ bun pentru…. odihnă. Și ea, evident, acceptă, 🙂 . 

Cu ajutorul unor pliante frumos tipărite, găsite într-un pub de țară și sub îndrumarea unui localnic cu un ARO, care nu s-arată la față, ci doar merge înaintea lor o vreme, cei doi s-aventurează pe niște drumuri cam pustii și ajung la o poartă de tip gard de scânduri, așa cum vedeți pe la munte, închisă cu un lanț luuung. Dar, nevermind, hormonii e mulți și în creștere, așa că dăm frumos lanțul de-o parte și mergem înainte, 🙂 . Deci, dacă nu-s cele mai disperate ființe după…. odihnă, atunci sunt, cu siguranță, cele mai stupide.

Locurile devin tot mai pustii, apoi pustii de-a dreptul, drumurile se transformă în poteci pe care abia încape o singură mașină pe sensul de mers, bifurcându-se neîntrerupt, iar decorul seamănă, în general, cu un mare labirint natural de hățișuri și pădurici dese și, din loc în loc, întru hrănirea speranței pseudo-lover-ilor, mai apare câte o plăcuță cu săgeți spre hotelul mult visat. Pentru că da, așa e, cel puțin până în momentul în care plăcuțele cu săgețile se contrazic între ele și învârtitu’ pe loc și în cerc devine sport național, oamenii noștri speră că vor ajunge, totuși, să se și….odihnească puțin.

Se-ntunecă de tot și intră în scenă și personajul negativ. Unu’ cu o mască albă pe față. Sare în fața mașinii pe neașteptate, răsare brusc din tufișuri, bagă frica-n ei. Până la genericul de final, cei trei vor interacționa în mai multe rânduri, da’ sigur nu veți afla de la mine cum se termină.

Ok, acum ar trebui să fiu sincer și să vă spun că adevăratul motiv pentru care am văzut acest film a fost nota incredibilă de pe rottentomatoes care, până la ora scrierii acestui review, era de 100% , din 23 de păreri (în acest moment, e 96%). Normal că m-am așteptat la ceva nemaivăzut, dar înclin să cred că a fost punctat, de fapt, trailerul cât se poate de eficient, practic, singurul element cu adevărat bun din toată chestia asta. În rest, acting-ul e cel mult mediocru, scenariul, deloc original, cam liniar, previzibil pe alocuri, muzica, esențială la acest gen de filme, total ineficientă, regizorul insistă pe prim-planuri cu fețele actorilor, nu de alta da’ să le putem citi frica, mai că nu le bagă camera-n gură, „villain”-ul e de doi lei, momentele horror – aproape inexistente – cred că le dă frisoane doar celor care au trăit toată viața la mănăstire, filmul fiind mai degrabă un thriller….așa că, dacă mă pun să trag linie și să adun, îmi  rezultă că părerea criticilor de pe RT e mai mult decât bizară. Suspect de bizară, 🙂 .

Concluzie: Dacă n-ați mai văzut până acum un horror de divizia B, care are pretenții de prima ligă, dar care abia se salvează de la retrogradare, ei bine, acum aveți șansa vieții ! N-o ratați !

Verdict: 

5Trailer:

Official Site: https://www.facebook.com/InFearUK

Sites: IMDb  RottenTomatoes  Metacritic  Cinemarx  Cinemagia


Lasă un comentariu

martie 2014
L M M J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31